• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Участь у виїзному міському семінарі-практикумі з циклу «Культура Слобожанщини» (смт Петриківка Дніпропетровської області)

Участь у виїзному міському семінарі-практикумі з циклу «Культура Слобожанщини» (смт Петриківка Дніпропетровської області)

2019-06-11

11 червня 2019 року педагоги відділу гуманітарно-естетичного виховання КЗ ХПДЮТ взяли участь у виїзному міському семінарі-практикумі з циклу «Культура Слобожанщини», який цього разу відбувся у смт Петриківка Дніпропетровської області.

У програмі семінару були екскурсії до Петриківської ДХШ ім. Т.Я. Пати, до музею Ф.С. Панко, до музею етнографії, побуту та народного прикладного мистецтва, до Центру народного мистецтва «Петриківка».

Учасники семінару взяли майстер-класи з петриківського розпису у народних майстрів, які з радістю ділилися секретами і власними наробками.

Сподобався весільний обряд, який організували і провели співробітники музею етнографії, побуту та народного прикладного мистецтва разом із колективом народної пісні «Журавушка» смт Петриківка. Традиційна українська весільна випічка (коровай, хліб, «шишки») та запашний трав’яний чай довершили захоплення.

Справжнім відкриттям для педагогів-учасників семінару стало відвідування садиби народних майстрів петриківського розпису Миколи та Валентини Дека. Все, починаючи з традиційної зустрічі з хлібом-сіллю, цікавої історії родини, що має не одне покоління народних митців, їх любов до улюбленої справи (майже усі стіни зовні та в середині будівель уквітчані барвистим розписом), до людей, уміння гостинно з істинно-українською привітністю створити атмосферу доброзичливості і затишку, і закінчуючи можливістю скоштувати справжні український борщ та вареники з картоплею і сметаною, а також бути учасником фотосесії «Слобожанський костюм», стало приємним завершенням вражаючої поїздки.

Досвід, набутий у ході семінару, буде ефективно використаний у навчально-виховному процесі гуртків декоративно-прикладного та образотворчого профілів.


Галерея "11-06-2019 Виїзний семінарі-практикумі з циклу «Культура Слобожанщини» (смт Петриківка Дніпропетровської області)"

Кiлькiсть переглядiв: 156