• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Семінар-практикум з циклу «Культура Слобожанщини» за темою «Кольорознавство і композиція у декоративно-прикладному мистецтві. Талаш»

Семінар-практикум з циклу «Культура Слобожанщини» за темою «Кольорознавство і композиція у декоративно-прикладному мистецтві. Талаш»

2018-05-03

3 травня 2018 року у комунальному закладі «Харківський Палац дитячої та юнацької творчості Харківської міської ради» відбувся міський семінар-практикум для керівників гуртків художньо-естетичного напряму закладів позашкільної освіти міста Харкова з циклу «Культура Слобожанщини» за темою «Кольорознавство і композиція у декоративно-прикладному мистецтві. Талаш».У семінарі взяли участь 30 педагогів із 15-ти позашкільних закладів.

Учасникам семінару була запропонована презентація за темою «Кольорознавство у декоративно-прикладному мистецтві» та майстер-клас «Секрети кольору» у виконанні керівника народного художнього колективу студії образотворчого мистецтва "Жар-птиця" Кононенко Оксани Юріївни, а також майстер-клас «Композиція в декоративно-прикладному мистецтві» у виконанні керівника гуртка "Кераміка" Цемми Оксани Юріївни.

Знайомство з темою «Талаш» почалось з історичного екскурсу «Знайома незнайомка кукурудза», який підготувала завідувач сектором народних ремесел КЗ ХПДЮТ Каплаух Ірина Олександрівна. Презентацію та майстер-клас за темою «Вироби з талашу - давнє ремесло українців» - підготувала для семінаристів Кривич Людмила Василівна - керівник гуртка батику та дизайну "Веселка" КЗ "Полтавський обласний центр естетичного виховання учнівської молоді Полтавської обласної ради". Людмила Василівна охоче ділилася практичними наробками, методикою та творчими досягненнями, що сприяло утвердженню зацікавленості новим матеріалом у керівників гуртків різних напрямів декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва.

Під час підведення підсумків семінару педагоги поділились враженнями, основною думкою яких була важливість та необхідність проведення такого роду роботи, бо вона сприяє не тільки розширенню кругозору, але й утвердженню історичної пам'яті щодо культури свого народу, а це дуже важливо у наш час.


Галерея "03.05.2018 семінар-практикум"

Кiлькiсть переглядiв: 90